Podcast Historisch Maastricht
 

Podcast over de Tweede Wereld Oorlog in en rond Maastricht

 

Welkom bij onze podcast "De Tweede Wereldoorlog in en rond Maastricht". 

Duik met ons mee in de fascinerende geschiedenis van deze historische stad tijdens een van de meest tumultueuze periodes van de 20e eeuw.
In deze podcast verkennen we de gebeurtenissen, verhalen en personages die Maastricht hebben gevormd tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Van de bezetting in 1940 tot de bevrijding in 1944, we nemen je mee op een reis door tijd en ruimte, waarbij we de heldendaden, tragedies en overwinningen van die tijd onderzoeken.
Ontdek hoe Maastricht werd ingenomen door Duitse troepen, hoe het verzet opbloeide in de schaduw van onderdrukking, en hoe de stad weer tot leven kwam na de bevrijding. Leer over de Slag om Maastricht, de rol van de Amerikaanse troepen en de impact van de oorlog op het dagelijks leven van de inwoners.
Door middel van boeiende verhalen, interviews en historische feiten brengen we deze periode tot leven.
Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een bewoner van Maastricht of gewoon geïnteresseerd bent in het menselijke aspect van oorlog, onze podcast biedt een boeiende en meeslepende kijk op een cruciale periode in de geschiedenis van deze prachtige stad en haar omgeving.

Vanaf juli 2024 tot na de 80 jarige bevrijding op 14 september publiceren we tweewekelijks een nieuwe podcast. Deze zullen op deze site verschijnen.

Heb je zelf ook een verhaal over de Tweede Wereld Oorlog in Maastricht en wil je dat met ons delen in een podcast neem dan contact op met 

Marli: mepwillemsen@gmail.com of met
Harald: Haraldclose@hotmail.com